Alle cursussen van de foodieacademie

Geef je op voor het abonnement

foodfotografie

Foodfotografie

In de foodfotografie en styling cursus komt alles aan bod. We beginnen bij het begin en loodsen je door alle opties voor foodfotografie heen.

Foodstyling

Net zo belangrijk als de techniek van de fotografie is het beheersen van food- en propstyling

Foodbloggen

Begin je eigen foodblog en maak meteen een vliegende start met al onze tips en tricks

Al mijn kennis deel ik met jou!

Inmiddels werk ik al meer dan 15 jaar als foodfotograaf en begon ik 17 jaar geleden mijn eerste foodblog. Ik heb vele kookboeken gefotografeerd en werk met grote merken in binnen- en buitenland. Die kennis is natuurlijk niet aan komen vliegen. Dat heeft flink wat tijd en investering gekost. Toen ik begon was er nog weinig te vinden op het gebied van opleidingen voor foodfotografie en al helemaal niks over het starten van je eigen foodblog. Ik moest er voor naar het buitenland en volgde cursussen in onder andere Dubai en Duitsland.

In de diverse cursussen deel ik al mijn geheimen met jou. Niet alleen via de cursus informatie zelf, maar heb je specifieke vragen dan kun je me altijd een persoonlijk berichtje sturen via de community of via email. En wil je me echt uithoren? Boek dan een 1 op 1 coaching sessie waarin we samen kunnen sparren hoe we jouw fotografie naar een hoger niveau kunnen tillen. 

Of misschien heb je je eerste aanvraag binnen gekregen maar twijfel je hoe je de offerte op moet stellen. Ook daar kan ik je tips voor geven.

Kortom ik ben er voor jou!


Leer van anderen

Bij aanschaf van het abonnement hoort ook de toegang tot de FoodieAcademie community waar ik je persoonlijke tips en tricks kan geven. Feedback op gemaakte foto's of als je vragen hebt kun je die onder elke les kwijt.

De cursussen wordt op regelmatige basis aangepast en geupdate. Zo komt er eens in de zoveel tijd een nieuw interview online en worden de cursussen steeds uitgebreider. Geef je je nu op dan heb je daar automatisch toegang toe zodra het online komt. 

Ook voor alle nieuwe - nog te verschijnen - cursussen heb je direct toegang met het abonnement.

Laura van Laura's Bakery

Van idee tot uitvoering

Heb jij alle ideeën maar het lukt het niet om die om te zetten tot een sprekend beeld? In de cursus leren we je van idee tot uitvoering hoe je een foto opbouwt. Van materialen tot compositie en achtergronden. 

Daarnaast kijken we hoe je van jouw fotografie een business kunt maken. Hoe bouw je een portfolio op en waar moet die aan voldoen?

Van daglicht tot kunstlicht

Kun je prima omgaan met daglicht maar loop je tegen een gebrek aan licht aan elke keer als het te laat op de dag wordt? In de module over kunstlicht nemen we je stap voor stap mee in alle opties die er zijn om met kunstlicht te werken.

Van supergoedkoop (met Ikea lampjes) tot high end (met studioflitsers)

Begin je eigen foodblog

Je eigen foodblog beginnen was nog nooit makkelijker met de uitgebreide cursus 'Start je eigen foodblog". Hierin vind je alles terug om direct aan de slag te gaan. Van de techniek van het opzetten tot het verdienen van geld met je blog.
Annika van Uit Paulines Keuken
Met de foodfotografie cursus van Simone leer je in een mum van tijd alle ins & outs van je spiegelreflexcamera. Je leert hoe je de camera moet bedienen en vervolgens ga je dat meteen in de praktijk brengen door te oefenen met de opdrachten. Zo leer je snel de basistechnieken en kun je thuis gaan experimenteren met je fotografie. Kortom een fijne cursus voor als je je op foodfotografie wilt gaan richten.
Annika
Tessa van Patteserie

Simone is wat mij betreft een van de allerbesten én de leuksten waar je moet zijn voor foodfotografie, -styling en bloggen. We kennen elkaar al jaren en ze inspireert me nog dagelijks. Met haar creatieve, nuchtere en eerlijke kijk op zaken weet je waar je aan toe bent en door haar heerlijke humor is het een feest om mee te werken of om van te leren!

Tessa
Tamara van Lekker Cheesy

Voordat ik begon met de cursus van Simone had ik wel een idee wat voor een blog ik wilde starten, maar ik had totaal geen idee hoe en ik durfde er zeker niet aan te beginnen. Op internet had ik zoveel informatie gevonden, waarvan ik de helft niet begreep, dat ik enorm gefrustreerd raakte en eigenlijk maar gewoon niet begon. Het meest waardevolle resultaat uit de cursus is dat ik daadwerkelijk begonnen ben en nu een eigen blog helemaal heb opgezet!


Het fijne van de cursus is dat Simone veel meer behandeld dan enkel de website zelf opzetten. Ze neemt je echt mee met alles wat bij zo'n foodblog komt kijken en dat is behoorlijk wat! In korte video's legt ze in hele begrijpelijke taal uit wat je kunt doen voor het opzetten van jouw blog. Echt heel waardevol en zeker aan te raden wanneer je net als ik echt aan het begin staat van je blogcarrière."

Tamara - Lekker `cheesy
€ 10,- per maand (tijdelijke superkorting!)

Abonnement op de community


  • Kies je voor het abonnement dan heb je direct toegang tot alle content. Dat is de complete cursus foodfotografie & styling, mobiele fotografie en starten met je foodblog. (plus alle nieuwe cursussen die er nog aankomen)
  • Plus uiteraard ook toegang tot de community
  • Abonnement is mogelijk per kwartaal of jaar.  Check de link hieronder voor de prijsdetails
  • Kies waar jouw voorkeur naar uitgaat!
Je gegevens zijn bij ons veilig
Your information is safe with us