De complete cursus met alle aspecten van foodfotografie & styling

In de cursus foodfotografie en styling behandelen we alle aspecten van de foodfotografie; van de techniek tot kunstlicht tot styling, styling van specifieke onderwerpen, beeldbewerking, marketing en het verkopen van jezelf en je beelden.

De cursus is in principe vooral gericht op beginnende fotografen maar er is zeker ook genoeg te vinden voor de wat meer gevorderde fotograaf.

foodfotografie

Foodfotografie

Van techniek tot verkoop

Foodstyling

Van ondergrond (zelf maken) tot compositie

Sales

Word de beste in jouw vak met de handige sales tips!

Al mijn kennis deel ik met jou in deze online cursus

Inmiddels werk ik al meer dan 15 jaar als foodfotograaf en heb vele kookboeken gefotografeerd en werk ik met grote merken in binnen- en buitenland. Die kennis is natuurlijk niet aan komen vliegen. Dat heeft flink wat tijd en investering gekost. Toen ik begon was er nog weinig te vinden op het gebied van opleidingen voor foodfotografie. Ik moest er voor naar het buitenland en volgde cursussen in onder andere Dubai en Duitsland.

In de cursus foodfotografie & styling deel ik al mijn geheimen met jou. Niet alleen via de cursus zelf, maar heb je specifieke vragen dan kun je me altijd een persoonlijk berichtje sturen via de community of via email. En wil je me echt uithoren? Boek dan een 1 op 1 coaching sessie waarin we samen kunnen sparren hoe we jouw fotografie naar een hoger niveau kunnen tillen. 

Of misschien heb je je eerste aanvraag binnen gekregen maar twijfel je hoe je de offerte op moet stellen. Ook daar kan ik je tips voor geven.

Kortom ik ben er voor jou!

Hieronder vind je alle opties op een rij.

Wie graag meer wil leren over foodfotografie is bij Simone aan het juiste adres. Ik heb zelf veel gehad aan haar duidelijke uitleg waarmee ik aan de slag kon voor prachtige foto's.

Laura van Laura's Bakery

15 jaar ervaring in één programma

In de complete cursus foodfotografie & foodstyling profiteer je van alle ervaring die ik in de afgelopen 15+ jaren heb opgedaan.

Waarom kiezen voor de foodieacademie?

Van idee tot uitvoering

Heb jij alle ideeën maar het lukt het niet om die om te zetten tot een sprekend beeld? In de cursus leren we je van idee tot uitvoering hoe je een foto opbouwt. Van materialen tot compositie en achtergronden. 

Daarnaast kijken we hoe je van jouw fotografie een business kunt maken. Hoe bouw je een portfolio op en waar moet die aan voldoen?

Van daglicht tot kunstlicht

Kun je prima omgaan met daglicht maar loop je tegen een gebrek aan licht aan elke keer als het te laat op de dag wordt? In de module over kunstlicht nemen we je stap voor stap mee in alle opties die er zijn om met kunstlicht te werken.

Van supergoedkoop (met Ikea lampjes) tot high end (met studioflitsers)

100 lessen en uren lesmateriaal

De hele cursus bevat meer dan 100 lessen en vele uren lesmateriaal. En kom je er alsnog niet uit? Dan help ik je graag persoonlijk verder. Je kunt hiervoor altijd via mail of de speciale foodieacademie community mij benaderen of boek een aparte coaching sessie waarbij we een op een samen aan de slag gaan.

Testimonials van de foodfotografie cursus

Annika van Uit Paulines Keuken
Met de foodfotografie cursus van Simone leer je in een mum van tijd alle ins & outs van je spiegelreflexcamera. Je leert hoe je de camera moet bedienen en vervolgens ga je dat meteen in de praktijk brengen door te oefenen met de opdrachten. Zo leer je snel de basistechnieken en kun je thuis gaan experimenteren met je fotografie. Kortom een fijne cursus voor als je je op foodfotografie wilt gaan richten.
Annika
Tessa van Patteserie

Simone is wat mij betreft een van de allerbesten én de leuksten waar je moet zijn voor foodfotografie, -styling en bloggen. We kennen elkaar al jaren en ze inspireert me nog dagelijks. Met haar creatieve, nuchtere en eerlijke kijk op zaken weet je waar je aan toe bent en door haar heerlijke humor is het een feest om mee te werken of om van te leren!

Tessa
€ 250,- all-in eenmalige prijs

Cursus Foodfotografie & styling

 • Foodfotografie (Techniek, compositie, daglicht, welke lenzen, ken je camera, hoe fotografeer je...) twv. € 299,-)
 • Foodfotografie met kunstlicht (soorten kunstlicht, lichtomvormers, demo's) (twv € 199,-) (plus. bonus: kunstlicht met je mobiel)
 • Styling (propstyling, foodstyling, onder- en achtergronden, waar vind je props, basisuitrusting, storytelling, gebruik van stof) (twv € 199,-)
 • Marketing, prijzen en rechten (twv € 175,-)
  • Je werk op de markt brengen
  • Prijzen en rechten
 • Beeldbewerking (twv € 99,-)
  • Lightroom
 • Interviews en extra's
 • 1 jaar volledige toegang.

Liever op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe acties.

Je gegevens zijn bij ons veilig
Your information is safe with us