OverFoodieAcademie

Alles wat je altijd al wilde weten over foodfotografie, foodstyling en foodbloggen.

Over mij

Mijn naam is Simone van den Berg en ik ben de initiatiefnemer van de FoodieAcademie. Al een aantal jaar loop ik rond met het idee om een Nederlandstalig online platform op te zetten voor foodies. Het idee ontstond toen ik steeds vaker vragen van collega's kreeg of ik ze wilde helpen hun skills te verbeteren. Graag deel ik mijn passie en opgedane kennis met andere mensen. Ook beginnende mensen die (op welke manier dan ook) meer uit hun foodfotografie willen halen wil ik graag een stuk op weg helpen.

Ik hou enorm van eten en reizen. Van mijn passie heb ik mijn werk gemaakt. Ik ben foodfotograaf, foodblogger, reisblogger en receptontwikkelaar.
Ik fotografeer al een flink aantal jaar met als specialisatie foodfotografie. Inmiddels heb ik meer dan 70 kookboeken gefotografeerd, fotografeer ik voor merken in binnen- en buitenland en heb ik jarenlang workshops foodfotografie & styling georganiseerd.
In de FoodieAcademie komen al mijn ideeën en kennis samen. Het is dé plek waar ik je met mijn team alles wil leren over foodfotografie, foodstyling en foodbloggen.


Ons team

Simone

Foodfotograaf/foodblogger

17 jaar geleden begon Simone met haar eerste blog. Al vrij snel daarna ontdekte ze dat foodfotografie het allerleukste was en specialiseerde ze zich hierin. Inmiddels heeft ze meer dan 80 kookboeken gefotografeerd en werkt ze voor grote merken in binnen- en buitenland.


Alexandra

Foodstylist

Alexandra is na de opleiding bij Artemis begonnen als stylist en heeft inmiddels voor meer dan 100 kookboeken de styling verzorgt. Inmiddels is ze begonnen aan een toffe nieuwe uitdaging studioen maakt ze branded kookboeken. Voor de FoodieAcademie maakte ze een aantal filmpjes waaronder die voor het zelf maken van ondergronden.

Caroline

Foodstylist/Propstylist

Ook Caroline heeft haar steentje bijgedragen aan de content voor de foodieacademie en schreef een aantal van de artikelen over styling en compositie regels. 

Ook Caroline heeft inmiddels aan flink wat kookboeken gewerkt waaronder o.a. een de Thaise bijbel en de Indonesische bijbel

Onze cursussen

Masterclass Foodfotografie & styling

De online cursus foodfotografie & styling heeft maar liefst meer dan 100 lessen en bevat meer dan 40 uur lesmateriaal. Behalve de basis gaan we in op fotograferen met kunstlicht, krijg je tips voor het opbouwen van je portfolio en vertel ik je waar je moet beginnen met het prijzen van je producten.

Deze complete cursus is nu beschikbaar!

Fotografie met je mobiel

We kunnen er niet meer zonder; onze mobiel. En het goede nieuws is dat de camera’s in de mobiele telefoons tegenwoordig steeds beter en beter worden. Maar hoe haal je nou het meeste en het beste uit je telefoon?

In deze cursus geven we je allerlei praktische tips voor het gebruik van je telefooncamera en daarnaast gaan we in op het posten op social media. Hoe doe je dat zo slim mogelijk en wat zijn de tips voor het opbouwen van je volgers.

Starten met je foodblog

Wil je graag je eigen foodblog beginnen maar duizelt het je als je alle technische termen hoort? In de cursus 'start je eigen foodblog' gaan we stap voor stap door alle nodige tools en leggen we het duidelijk aan je uit.

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Tessa van Patesserie
Simone is wat mij betreft een van de allerbesten én de leuksten waar je moet zijn voor foodfotografie, -styling en bloggen. We kennen elkaar al jaren en ze inspireert me nog dagelijks. Met haar creatieve, nuchtere en eerlijke kijk op zaken weet je waar je aan toe bent en door haar heerlijke humor is het een feest om mee te werken of om van te leren!
Ms. Nameless
Add Your Stars
Annika van Uit Paulines keuken
Met de foodfotografie cursus van Simone leer je in een mum van tijd alle ins & outs van je spiegelreflexcamera. Je leert hoe je de camera moet bedienen en vervolgens ga je dat meteen in de praktijk brengen door te oefenen met de opdrachten. Zo leer je snel de basistechnieken en kun je thuis gaan experimenteren met je fotografie. Kortom een fijne cursus voor als je je op foodfotografie wilt gaan richten.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Laura van Laura's Bakery
Wie graag meer wil leren over foodfotografie is bij Simone aan het juiste adres. Ik heb zelf veel gehad aan haar duidelijke uitleg waarmee ik aan de slag kon voor prachtige foto's.
Ms. Nameless
Add Your Stars